Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya metoder avslöjade rysk skidskytt

Den ryska skidskytten Alexander Loginov har dragit sig ur världscuppremiären i Östersund efter att ha lämnat ett positivt dopningsprov, skriver norska nyhetsbyrån NTB och hänvisar till sin tyska motsvarighet DPA.

Annons

Loginov testades utom tävlan i november 2013 men nya metoder har använts på proverna och då återfanns icke tillåtna substanser. "IBU (Internationella skidskytteförbundet) har genomfört en ny analys av prover från förra säsongen, något som regelverket tillåter. Anledningen är att det från och med hösten 2014 finns nya metoder för att påvisa förbjudna medel", säger IBU:s generalsekreterare Nicole Resch i ett pressmeddelande.

Det uppges inte vilken substans Loginov testat positivt för. Han stängs av under utredningen. Den 22-åriga ryssen deltog i OS i Sotji och har tre pallplaceringar i världscupen på meritlistan.