Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya namn i Miljöpartiet

Miljöpartiet i Åre kommun växer och har många nya namn på sin lista till kommunvalet i höst.

Partiet vill utveckla kommunen men säger nej till Rödkulleprojektet.

Annons

Katrin Wissing, Duved, toppar Miljöpartiets Årelista. Andra namnet är Tomas Rydberg, Helgesjövallen följt av Pernilla Högberg, Mörsil.

Detta står klart efter Miljöpartiet i Åre kommun haft sitt årsmöte.

Åres miljöpartister konstaterar att man är den andra största avdelning i länet efter Östersund. Miljöpartiets vallista har nästan dubbelt som många ledamöter jämfört med listan inför förra valet. 10 av de 13 namnen på vallistan är kvinnor.

Katrin Wissing är gruppledare för kommunfullmäktiges partigrupp, sitter i kommunstyrelsen och är ersättare i styrelsen för länsorganisationen samt har fått fortsatt förtroende i Riksvalberedningen.

" Det är en stor ära att åter få förtroende av mina vänner och kollegor i avdelningen. Nu ser jag fram emot en mandatperiod där vi får vara med och styra kommunen. Att utveckla istället för att förvalta och att satsa på skolan, klimatet och sociala investeringar inför framtiden." säger hon i ett pressmeddelande.

Partiet säger fortsatt nej till Rödkulleprojektet som ska ge nya bäddar i Ullådalen och Rödkullen, Projektet får ja från moderaterna, socialdemokraterna, centern, folkpartiet och kristdemokraterna.