Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya regler för allmänhetens frågestund ogillas

De nya reglerna för allmänhetens frågestund i Ragunda kommun har som sitt enda syfte att strypa debatten. Det anser oppositionspartiet Allt för Ragunda i sin skriftliga reservation mot beslutet om ändrade regler som fattades i slutet av förra året.

Enligt de nya reglerna ska frågorna i första hand hand röra något ärende på den aktuella föredragningslistan. Övriga frågor ska ställas skriftligt senast tre dagar i förväg.

Ragundas kommunalråd Jonas Andersson (S) har försvarat regeländringen så här:

– Det här handlar inte om att begränsa utan att förbättra allmänhetens frågestund. Det är viktigt att få underbyggda svar när man ställer sin fråga.

– Allmänhetens frågestund ska vara ett tillfälle för skattebetalarna att få framföra sina synpunkter och ställa frågor på hur politikerna förvaltar skattemedlen och sköter kommunen. Beslutet är inte förenligt med god demokrati, anser oppositionsrådet Bo Bergström (AfR) i den skriftliga reservationen.