Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya rum bättre än gamla lägenheter

Tidigare bodde de i lägenheter, men nu har de flyttat in i moderna rum anpassade för äldrevård. Flytten från det gamla till det nya är avklarad och de boende har installerat sig.

Den tredje december 2008 började flytten från gamla till nya Gellinergården. Nu har de äldre börjat komma i ordning i sina nya hem. Två av dem är Jenny Nilsson och sambon Stig Berglund. De var först tveksamma till att flytta, men tycker att de att det nya börjar bli bra. Men visst saknar de sitt gamla hem.

– Det var väldigt kallt här i början, men nu är det bättre, berättar Jenny.

– Det mesta är bättre här eftersom det är nytt och sen när allt kommer igång blir det ännu bättre, fyller Stig i med.

De tror att det nya boendet är bra för personalen eftersom rummen är moderna och badrummen stora. De har även delats upp på olika avdelningar.

– Nu är vi åtta som har samma matsal så det blir bättre ordning för personalen, säger Stig.

Men under själva inflyttningsfasen anser Jenny och Stig att det var mest rörigt, och det tog ett tag innan de kom in i de nya rutinerna. Han tror att det gäller såväl dem som arbetar på Gellinergården som dem som bor där.

Irene Eriksson har sin mamma Gunhild Tandby på Gellinergården och hon tycker att det nya är fräscht och fint. Och även hon tror att det är bättre för personalen med de nya rummen, och framför allt badrummen som är stora. Förut bodde Irenes mamma i en lägenhet med sovalkov och litet badrum, men Irene tycker att det är bättre med det nya rummet.

– Jag vet ju inte hur hon upplever det, men hon verkar må bra här, säger Irene Eriksson.

Irene har inte upplevt någonting som är negativt med att flytta sin mamma till det nya huset.

– För den som kan tänka och tycka kan det vara jobbigt att flytta, säger Irene Eriksson.

Carina Lundin är undersköterska och har jobbat på Gellinergården i sju-åtta år och hon är mycket nöjd med sin nya arbetsmiljö.

– Det är bra och lättarbetat. Nu är det tre avdelningar och samlingssalar så man har full kontroll, säger Carina Lundin.

– Det är stora rum och toaletter, allting är anpassat, fortsätter hon.