Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya sjönära fritidshustomter planeras

Fler fastigheter för fritidshusboende i Storsjöns närhet. Det är syftet med de planerade tomterna i Kövra som nu är ute på samråd.

Fyra fritidshusfastigheter planeras i Kövra i Bergs kommun. Tomterna ligger nere vid Storsjöns strand, mellan två redan befintliga områden med fritidshus. Tomterna är mellan 2 000 och 2 500 kvadratmeter stora.

– Det här är de första strandnära fritidshustomter som kommunen kommer ut med på länge. Det är svårt att veta hur stor efterfrågan är, men det lär vi få reda på nu, säger Anders Olof Öhlén på kommunens samhällsbyggnadsavdelning.

Detaljplanen är ute på samråd, och synpunkter ska vara inlämnade senast 13 november.

– Än så länge har vi inte fått in några synpunkter, men jag hoppas att det kommer. Det är bra att få veta vad folk tycker, säger planingenjör Lina Byström.

Fastigheterna i Kövra är de enda strandnära tomter som Bergs kommun planerar just nu. Däremot pågår planer för fritidshustomter i flera av kommunens fjällområden, bland annat i Katrina, Storhogna och Ljungdalen.