Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya sparpaket väntar i Berg

Nästa år blir ännu ett tufft år i Berg. Det kalkylerade resultatet på 18,8 miljoner har nu på grund av en sämre skatteprognos vänts till ett underskott.

Annons

Enligt den senaste prognosen minskar intäkterna med drygt 20 miljoner kronor nästa år

– Därför måste vi nu revidera den preliminära budget som togs i fjol inför detaljarbetet med budgeten för 2010, säger kommunens ekonomichef Ralf Westlund.

Samtidigt som den nya skatteprognosen försämrat läget, skrivs även kommunens befolkningsmål för nästa år ned från tidigare 7 600 till 7 475 invånare.

I dag har Berg 7 530 invånare.

– Vi måste basera vår budget på så realistiska siffror som möjligt. Därför är det bättre att sänka befolkningstalet i stället för att arbeta med glädjekalkyler som inte håller, anser Ralf Westlund.

Hittar man inte nya intäkter för nästa år väntar alltså nya och mycket kännbara besparingar för att klara den nya budgeten.

– Alla verksamheter har informerats om läget. Vi behöver nu snabbt komma igång med ett rejält omställningsarbete av den kommunala verksamheten om vi ska kunna få någon positiv effekt till 2011. Vi måste vända på alla stenar, betonar Ralf Westlund.