Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya stekheta spelningar

Även Klubb SAM fortsätter att boka nya och spännande speldatum under våren - utöver det som redan är klart.

I morgon, onsdag kväll, inleder den snart tioårsjubilerande klubben vårsäsongen på Gamla Tingshuset med Emila Lajunen och "Jean and the Mean Machine", vilka senare under kvällen följs av "Klubb 3 special" med dans till bl.a. Jeanette Eriksson och Lasse Sörlin.

I februari kommer både samiska Mari Boine och jazzvirtuoserna Tonbruket, i mars hyllade folkmusiktrion Ahlberg, Ek & Roswall.

Men utöver detta är ytterligare tre stekheta spelningar nu klara

• Fredag 14 mars har SAM och Jazzköket lockat till sig norska jazzgruppen Pixel som kallats Norges svar på Esperanza Spalding med sångerskan och basisten Ellen Andrea Wang som frontperson.

Hon har med sig Harald Lassen på sax, Jonas Kilmork Vemøy på trumpet och slagverkaren Jon Audun Baar, som alla är mycket aktiva på den skandinaviska jazzscenen var för sig, men Pixel har också mycket smak av rock.

• Tisdag 18 mars återkommer Shai Maestro Trio, som våren 2013 gjorde en sensationellt bra spelning på Birka i Ås, dit de nu återvänder.

Fjolårets spelning med trion, ledd av superpianisten Shai Maestro, är redan legendarisk och trion är jazz av världsklass, nydanande och oemotståndlig.

• Skärtorsdag 17 april återkommer så Ale Möller Band, en av Klubb SAM:s trognaste och mest populära akter, som kan sätta vilken lokal som helst i gungning med sin sjudande världsmusik.

Helt oemotståndligt. Lokal meddelas senare.

• Kvällens Mean machine startar 19.30, men en timme tidigare river dessutom ett antal unga musiker från Birka av en spelning i fiket hos TGIO. Missa inte!