Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya superdräkten som ska ge svenska OS-åkarna fördel i längdspåret

 
Vinter-OS i Sydkorea 2018
Visa alla artiklar

"Lätt som en fjäder, svalare än tunna löpartights och stretchigare än någonsin".
Så beskrivs den nya dräkten som ska ge de svenska längdåkarna fördelar i OS.
– Våra åkare har varit med i utvecklingen av Stratum och jag är övertygad om att vi återigen kommer att ha den bästa dräkten när spelen börjar. Definitivt den lättaste, säger Rikard Grip till skidor.com.

För att skaffa sig fördelar gentemot motståndarna under det Olympiska spelet i Pyeongchang har nu de svenska längdåkarna fått nya kläder.

Tillsammans med klädtillverkaren Craft har åkarna utvecklat dräkten de döpt till Stratum.

– Våra åkare har varit med i utvecklingen av Stratum och jag är övertygad om att vi återigen kommer att ha den bästa dräkten när spelen börjar. Definitivt den lättaste, säger Rikard Grip.

Den nya dräkten ska enligt förbundet vara "lätt som en fjäder, aerodynamisk på en helt ny nivå, svalare än ett par tunna löpartights, och stretchigare än någonting som någonsin har utvecklats för längdskidåkning".

För Charlotte Kalla kommer dräkten inte väga mer än 200 gram.

Förhoppningarna är att den nya dräkten ska hjälpa de svenska åkarna på traven mot medaljer.

– OS är vår största tävling och det är viktigt att vi skapar oss optimala förutsättningar att prestera optimalt, det ger oss råg i ryggen gentemot våra konkurrenter. Dräkten som vi hade i Sotji gjorde verkligen skillnad, säger förbundskapten Rikard Grip.