Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya talanger visade upp sig i Hede

Förra veckan kom kvitto på kommunens omtalade danssatsning när det hölls avslutning i församlingsgården i Hede.

– Vi skulle först hålla till i gymnastiksalen. Men det blev för trångt så vi fick flytta showen hit i stället, säger Anne Backéus, danslärare.

Under hösten har barn och ungdomar i Härjedalen gratis fått träna showdance via kommunens kulturskola. Danspedagogen Anne Backéus har hållit i träningar på två orter – Hede och Funäsdalen.

140 ungdomar beräknas ha deltagit.

På lördagen var det avslutning i Hede. En avslutning som egentligen skulle ha hållits i gymnastiksalen på skolan. Men som fick flyttas till församlingsgården.

– Det blev för trångt så vi fick flytta showen hit i stället, säger Anne Backéus nöjt.

Även församlingsgården var i minsta laget. För att alla skulle få plats fick två shower hållas inför en entusiastisk publik.

– Det var lite nervöst innan vi gick in. Men sedan var det bara kul, säger Linnea Myhr från Hedeviken.

Höjdpunkter var Maja-Myra Backéus solonummer "In the club" och klassiska dansnumret "Age of the Aquarius" från musikalen "Hair". Med många av dansarna klädda, sminkade och pyntade i tidsenligt flower-powermode.

Efter uppträdandet fick deltagarna diplom av kulturskolans chef Patrik Byström.

Till våren fortsätter dansen i Anne Backéus egen regi.