Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya talanger visade upp sig i Hede

Förra veckan kom kvitto på kommunens omtalade danssatsning när det hölls avslutning i församlingsgården i Hede.

– Vi skulle först hålla till i gymnastiksalen. Men det blev för trångt så vi fick flytta showen hit i stället, säger Anne Backéus, danslärare.

Annons

Under hösten har barn och ungdomar i Härjedalen gratis fått träna showdance via kommunens kulturskola. Danspedagogen Anne Backéus har hållit i träningar på två orter – Hede och Funäsdalen.

140 ungdomar beräknas ha deltagit.

På lördagen var det avslutning i Hede. En avslutning som egentligen skulle ha hållits i gymnastiksalen på skolan. Men som fick flyttas till församlingsgården.

– Det blev för trångt så vi fick flytta showen hit i stället, säger Anne Backéus nöjt.

Även församlingsgården var i minsta laget. För att alla skulle få plats fick två shower hållas inför en entusiastisk publik.

– Det var lite nervöst innan vi gick in. Men sedan var det bara kul, säger Linnea Myhr från Hedeviken.

Höjdpunkter var Maja-Myra Backéus solonummer "In the club" och klassiska dansnumret "Age of the Aquarius" från musikalen "Hair". Med många av dansarna klädda, sminkade och pyntade i tidsenligt flower-powermode.

Efter uppträdandet fick deltagarna diplom av kulturskolans chef Patrik Byström.

Till våren fortsätter dansen i Anne Backéus egen regi.