Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya tidtabeller för stadsbussarna

Från och med söndag den 10 december byter stadsbussarna tidtabell. Detta innebär förändringar för linje 2 och 6.

Från och med 10 december blir Solliden den nya ändhållplatsen för linje 2 norr om Centrum. Öster om Centrum kvarstår Dalripevägen i Odensala som ändhållplats, skriver stadsbussarna på sin hemsida.

En annan förändring på linje 2 är att linjen upphör att trafikera Östersund Järnvägsstation. Stationen kommer istället att trafikeras av linje 6.

Enligt ett pressmeddelande från stadsbussarna är förändringarna en del i utvecklingen av ett nytt stadslinjenät i Östersund.

– Linje 6 norr om Centrum börjar köra över Lugnvik och vidare till Brittsbo som blir ny ändhållplats för linje 6. Där finns också en laddstolpe för våra kommande el-bussar, säger Linda Sahlén, Nettbuss Stadsbussarnas affärschef i Östersund.

ÖP har tidigare skrivit om de nya elbussarna som ska trafikera sträckan mellan Torvalla och Brittsbo från och med mitten av mars.

Läs mer:

Såhär kommer de nya elbussarna i Östersund att se ut

Nu är det dags för nästa steg i den planerade ombyggnationen av Busstorget

Resväg för stadsbuss ändras - Remonthagen ska trafikeras