Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter om miljardären som blev hemlös

Före detta fastighetskungen Kjell Larsson har gjort stora rubriker om hur han fallit från fornstor glans till att samla burkar som hemlös. Det har berört många men nu kommer nya uppgifter om vad som egentligen hänt.

Enligt Sveriges Television Mittnytt handlar historien inte enbart om hur 72-årige Kjell Larsson, som tidigare ägde fastigheter i miljardklassen och umgicks med societeten, nu är hemlös och tvingas sova utomhus. I nästa vecka går han och före detta frun upp i Tingsrätten i vad som utåt sett ser ut som en bitter skilsmässotvist.

1991 drabbades Kjell Larsson av fastighetskrisen och några misslyckade och inte helt regelrätta affärer ledde så småningom till personlig konkurs och en fängelsedom för ekobrottslighet. I syftet att rädda tillgångarna undan fordringsägarna skrevs de över på frun. Det ska också ha funnits ett äktenskapsförord, samt ett hemligt avtal som anger hur tillgångarna skulle delas upp mellan makarna. Kjell Larsson säger att tanken var att dela resurserna på hälften medan hustrun säger annat.

I skilsmässomålet kräver Kjell Larsson hälften av fruns tillgångar som skrevs över på henne för över 20 år sedan.

– För att undvika att de tog allt jag hade så skrev jag över allt på min hustru och hon äger allt i dag. Det är inget jag hymlar om, säger han till Mittnytt.

Hustrun har sagt sig vara beredd att förlika innan saken går till domstol. Kjell Larsson skulle då få hälften av tillgångarna, men han vill också ha hälften av hennes bolag som han säger sig ha byggt upp från början. Han hävdar att han har varit formell ägare till bolagen och att han drev dem.

Men om Tingsrätten skulle döma i hans favör kommer han ändå att tvingas betala de bankskulder han drog på sig på 90-talet. Han verkar dock inte ha lärt sig av forna misstag. Han säger till Mittnytt att han inte behöver stå som ägare, om han skulle få tillgång till bolagen.

Enligt uppgifter från Mittnytt har han också haft tillgång till det gemensamma huset på Lotsgatan tills skilsmässan är avgjord. Han säger att han inte kommer in i villan på grund av att låsen är utbytta. Hustrun hävdar å sin sida att han har fått nycklar och har tillgång till villan.

Förutom villan i Sundsvall, som är värd cirka åtta miljoner kronor, har han tidigare ägt boenden i Spanien och Thailand samt en sommarstuga. Det återstår att se hur det egentligen förhåller sig med den hemlöse miljardären.

Tidigare artikel om Kjell Larsson:

Från miljardär till hemlös