Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya utmaningar väntar för Anna Ottosson Blixth

Det är två år sedan Anna Ottosson Blixth kastade sig utför pisterna i jakten på medaljer. Nu står hon inför nästa stora utmaning – hon ska bli mamma i maj.
– Det är spännande, säger hon.

32-åringen valde för snart två år sedan att lägga sina alpina tävlingsskidor på hyllan. Inte för att resultaten hade blivit sämre utan för att hon helt enkelt ville gå vidare med sitt liv. För många idrottare kan det vara ett svårt steg att ta och det kan ta tid innan man hittat rätt. Men för Anna gick allt som på räls.

Efter att ha avslutat studierna fick hon jobb som marknads- och hälsostrateg på Commodia, gifte sig med Jens Blixth och har gjort en flera resor bland annat till New York och Mallorca.

– Det har hänt så mycket, det har bara rullat på. Det är nu efter jul som det blivit lugnt, säger Anna Ottosson.

I maj tar hon nästa stora kliv då hon och Jens väntar sitt första barn.

– Det känns ganska långt fram, men samtidigt börjar det ju närma sig. Det ska bli jättekul och jag har mått jättebra.

åkte Anna upp till Åre för att vara med på finalerna. Det är första gången hon besöker världscupen sedan hon gjorde sitt sista race 18 mars 2007.

– Det känns bra, det är ganska skönt att stå här i solen och äta lite macka.

– Det har gått bättre än jag trodde.

– Jag trivs med mitt liv nu. Men visst kan jag sakna vissa delar men inte hela kakan. Det var ett bra beslut jag tog att sluta.

– OS-medaljen och att jag hade så hög nivå. Sen hade jag kanske inte så höga toppar men jag hade ändå några.