Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya villkor vid spel

Från och med helgen gäller nya spelregler för Svenska Spel.

Annons

De nya villkoren kommer att börja gälla från och med nu på måndag, den 2 juni och du accepterar villkoren helt enkelt genom att köpa, och därmed registrera, ditt spel efter det datumet.

Om du prenumererar på Triss eller Lotto, behöver du inte göra något.

Dina spel registreras automatiskt. Detsamma gäller dig som redan har en inloggning och spelar på svenskaspel.se eller i mobilen.

Läsare har hört av sig till ÖP´s redaktion och menar att de nu är hindrade från fortsatt spel.

Det stämmer om de inte är svenska medborgare.

– Svenska Spel har bara speltillstånd för svenska medborgare. Norrmän med stugor i Sverige kan exempelvis inte längre spela på Svenska Spel, säger en representant på Svenska Spel.

Att registrera spel innebär att det måste finnas en koppling mellan dig som person och ditt lagda spel. Det betyder att du nu måste visa upp ett Spelkort eller ditt körkort när du spelar i en butik.

Svenska Spel ser de nya villkoren som en ren försiktighetsåtgärd som ska betyda att riskerna minimeras för att betala ut vinster till fel person.

– Om du tidigare tappat ditt spelkvitto kunde någon annan ta upp det och hämta ut dina pengar om de handlade om belopp under 1000 kronor, vinster som inte krävde legitimation, säger representanten på Svenska Spel.