Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybo Gård får internationell kvalitetsstämpel

Nybo Gård i Vemhån har uppmärksammats för sin höga kvalitet samt sitt intresse för att bevara immateriella kulturarv – blir landets fjärde Économusée. Det skriver Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.

Det internationella nätverket Économusée, består av hantverksföretag i Kanada, Norge, Sverige samt på Island, Irland, Nordirland och Färöarna. Sedan tidigare är de jämtländska företagen Storsjöhyttan, Klövsjö Gårdsbryggeri och Frösö Handtryck medlemmar i nätverket.

För besökare på Nybo Gård och tillhörande fäbodvall innebär förändringen att det blir enklare att lära sig om verksamheten och dess historia. På alla Économuséer möts man av skickliga hantverkare som generöst delar med sig av sin kunskap och passion.

Ingela Fredell på Region Jämtland Härjedalen leder projektgruppen som arbetat med utvecklingen av Économuséet.

– Samtida produkter skapas enligt traditionella metoder och som besökare erbjuds man en unik kulturupplevelse, säger hon i ett pressmeddelande.

På torsdag den 22 februari bjuder gården in alla nyfikna att fira. Besökare får möjlighet att se sig om i charkuteriet, provsmaka gårdens produkter och träffa lurviga Highland cattle-kor.