Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nycirkus som lockar till många skratt

Det är en ovanligt stor spridning i ålder på publiken nycirkus­föreställningen. Jag tänker på vad den eviga lockelsen till cirkusrummet består i?

Annons

Betyg: 4/5

Allt börjar med clownkaraktärer i kardborrekostymer som lockar till många skratt. Scenrummet är vackert i sin enkelhet och för tankarna till en gymnastiksal.

Under den dryga timmen används alla redskap på många finurliga sätt och flera hisnande nummer utförs till publikens stora förtjusning.

Jättegungor av korrugerad plåt, mänskliga kanonkulor och innovativa jongleringsnummer blir cirkushistoria i nutidstappning.

De återkommande misstagen vittnar kanske om bristande koncentration, men höjer också upplevelsen ett snäpp, de gör det mer levande.

Det är som livet självt, allt kan och ska inte vara perfekt hela tiden. Svaret på den inledande frågan blir självklar, cirkus är farligt på riktigt och det lockar både gammal som ung.

"Attached" ges även i kväll, missa inte den chansen.