Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nycirkusen kapar Kul & Bus-tältet

– Så sträääcker vi på oss och gör sparrrrisen! Jaaa!!!

I osannolika guldfärgade trikåer står Elsa Stenström framför sin Pilatesgrupp och spelar olidligt hurtig gymledare.

– Åsså kryyyper vi ihop och gör köttbulleeen!!!

Den låtsat hunsade gymgruppen fnissar åt hennes utspel. Men de vet att gymledaren är på väg att mobba huvudpersonen, som spelas av Elsas syster Manda Stenström.

Det är fredag kväll och ännu en repetitionskväll på Cirkus Kul & Bus på Frösön med nycirkusföreställningen ”Nu knycker vi tältet” som man producerar tillsammans med den ständigt aktiva föreningen Kreativ Explosion.

genomtröskad görs den en gång till. Matilda Amundsen Bergström och Andréa Henriksson går igenom manus och diskuterar några förändringar med gruppen.

Matilda och Andréa var med och startade Kreativ Explosion, Andréa är dessutom med i cirkusföreningen:

– Vi gjorde ett liknande samarbete förra året och ville pröva en gång till. Så i september var vi några tjejer som började skriva på ett manus som väl blev klart för några veckor sedan, säger Andréa.

Repetitionerna började i januari och enda föreställningen blir lördag 23 maj, i Flygarhelgen, då Kul & Bus har sina uppvisningar för samtliga elever.

”Nu knycker vi tältet” (NKVT) spelas av ledare och några äldre gymnaster vid cirkusskolan.

Manda och Matilda sjunger ett par sånger live, man har specialskriven musik av Emma Näslund, plus en del inspelat från cd.

– Hela föreställningen skildrar vad som rör sig i hennes huvud under några sekunder efter kraschen och som vi gestaltar.

Sammanlagt är ett 30-tal personer inblandade när NKVT spelas i cirkustältet vid Kul & Bus, biljettförsäljningen pågår för fullt och man kommer också att sälja från en cirkusvagn på stan.

– Själva numren är klara, men vi håller fortfarande på och knåpar med övergångarna, där finns en del att slipa på, säger Andréa.

En maskerad jonglör tar plats, någon gör volter mot ett jättelikt däck och snart är det dags för pilatesbollarna igen.

– Åsså spretar vi på tårna å gör Hitlers hund! Braaa!!! gastar Elsa.