Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärv blandade och gav

Från hemtamt och habilt till viljelöst och vilset.
ÖFK:s sena nyförvärv blandade och gav i träningsmatchen mot Gif Sundsvall.

Vi tar det roliga först:

Kristian Ek gjorde 90 mycket inspirerade minuter mot sina förra lagkamrater, tog hela tiden rätt beslut i huvudspelet och positionsspelet. Den snart 20-årige mittbacken har utvecklats ett steg till under vintern och gav ÖFK den ryggrad laget behövde i den här matchen.

18-årige forwarden Robin Bergman fick visserligen bara 25 minuter i matchens slutskede, men hann visa lovande delar av sitt register. Rivig spelstil, oöm i kroppen, täckte och drev bollen i anfallsläge på ett sätt som gav klar mersmak.

Bergman var också spetsen i ÖFK:s enda högkaratiga målchans i matchen; tog en löpning centralt i banan och frispelades av Jacob Widgren. Fredrik Sundfors styrde dock avslutet till hörna.

Ömsom vin, ömsom vatten.

Offensive mittfältaren Chad Bond såg klart intressant ut, användbar som target player med stort rörelsemönster och bra touch på bollen. Fick ändå ganska lite uträttat i ett baktungt ÖFK.

Swansea-kollegan James Burgin matchades som yttermitt och visade visserligen funktionell teknik och en hyfsad vänsterfot, men uppträdde nonchalant och viljelöst periodvis och gav inte vänsterbacken Robin Fryklund tillräckligt understöd i defensiven.

För Shaun Vipond var det tvärtom, vilja men inte kunna. Kom ofta på mellanhand som balansspelare, både i luften och på marken. En safety first-spelare som har rätta storleken och ett härligt brittiskt tillslag på bollen, men nej … knappast den härförare ÖFK behöver på mitten.