Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet visades ut när ÖFK föll

/

Ett tungt mål i baken precis före pausvilan, och en kvitteringsjakt som hindrades av ett rött kort gjorde att ÖFK fick åka hem tomhänta efter mötet med Falkenberg.

– Vi hade goda vibbar, men det ville sig inte, konstaterar Robert Hammarstedt i ÖFK.

Annons

Det var upplagt för en underhållande tillställning på Falkenbergs IP när seriens mest målglada lag tog emot de spelskickliga nykomlingarna från Östersund. En till synes suverän gräsmatta, solsken och sommarvärme gjorde inte saken sämre.

Graham Potter mönstrade hela tre nyförvärv från start då Marcus Törnstrand och Craig Barr tog plats i backlinjen, och Hammarbylånet Sinan Ayranci inledde på topp.

Den nykomponerade försvarslinjen inledde stabilt och ÖFK började därifrån bygga upp ett anfallsspel som ofta avslutades med inspelsförsök från Thomas Boakyes högerkant.

Tabelltvåan Falkenberg lyckades dock styra undan det mesta men hade samtidigt problem i sitt anfallsspel och det blev en något tillknäppt matchbild. Första målet skulle bli viktigt. Ett mål som gjordes av hemmalaget när Johan Svahn skickligt skruvade in en frispark via stolpen i halvlekens slutskede.

ÖFK-backen Robert Hammarstedt summerar halvleken:

– Jag tycker vi har bra kontroll på dem, och jag kände inte alls att det här är ett lag som ligger tvåa i serien. Sen kommer det där målet som är så jäkla typiskt, säger Hammarstedt.

Kvitteringsjakten i andra tog aldrig riktigt fart för ÖFK. Seon-Min Moon och nye Jason Walker byttes in, men bara några minuter senare satsade Craig Barr alldeles för hårt mot Niclas Eliasson i Falkenberg. En feltajmad tackling som gav ett rött kort i skottens debut.

– Jag antar att du ber om det lite när du går in så. Jag tycker inte han träffar honom så hårt, men jag kan förstå domaren, säger tränare Graham Potter.

Därefter fick ÖFK svårt att åstadkomma något. I 79:e drev Victor Sköld upp en kontring för Falkenberg och avslutade på egen hand med att läckert placera in sitt nionde mål för säsongen och matchen var avgjord, även om inhopparen Jason Walker hann med att få hemmalagets Tobias Karlsson målchansutvisad när han var på väg att igenom i slutminuterna.

– Jag tycker att det var något som inte stämde bara... svårt att svara på, det var liksom bara inte den dagen i dag, menar Robert Hammarstedt.

ÖFK får ett försök till revansch redan nästa helg då serien vänder och Falkenberg gästar Östersund.

– Absolut. Ny match hemma i Jämtland, konstgräs, hoppas det kommer mycket folk. Vi gjorde en bra match där senast och får försöka revanschera oss nu mot Falkenberg, och vi har jättegoda chanser, avslutar Hammarstedt.

*Fotnot: Alexis Mendiola som varit en nyckelspelare i offensiven saknades i truppen denna match, och då Marcus Törnstrand bar mexikanens nummer 10 väcks misstankar om att han är på väg att lämna, något som dementeras av Graham Potter:

– Han hade problem med ljumsken efter Hammarbymatchen, spelade mot IFK och var inte sig själv fysiskt så ville ge han helgen att läka. Han bör vara tillbaka snart.

Annons