Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygammalt band håller fast vid stämsången

Det blir både finstämda julsånger och fartfylld rock när gruppen Ömse intar Vigge bygdegård på lördag med den julshow man just nu håller på att finslipa. Och till våren blir det skivinspelning för det glada gänget.
Se tv-inslaget i artikelns topp.

Det är visserligen lågt i tak i den tidigare fäbodstugan i Kövra där repetitionerna pågår. Men stämsången höjer julstämningen ända upp i taknocken samtidigt som den första snön faller utanför fönstret.

– Nu blir det riktig stämning, säger Petra Falk när hon tittar ut mellan låtarna.

Hon är ny i det här glada musikergänget som fram till i våras kallade sig Gigs och spel- ade upp både till dans och andra tillställningar.

I samband med namnbytet och lite omstuvning i ensemblen, där Benka Paulsson numera är trummis, hyrde Ömse kyrkan i Oviken i somras och genomförde sin första och mycket lyckade spelning.

I publiken satt då bland andra Jan Hammarlund från Vigge bygdegårdsförening.

– Ni måste komma till Vigge och spela och sjunga, sa han. Och på den vägen är det nu. På lördag kommer vi, säger Petra Falk som är ny sångerska i bandet.

Ömse består i övrigt av Ann-Britt Sundqvist, keyboard och sång, Lasse Karlsson, gitarr och sång, Pecka Sundqvist, gitarr och sång, samt Anders Sköldqvist, bas, och Benka Paulsson, trummor.

– Vi är ett glatt gäng som trivs ihop, säger Anders Sköldqvist. Han bor i Östersund och pendlar till repetitionerna i Kövra. Övriga i bandet bor i kommunen.

Redan när man kallade sig Gigs var just stämsången något av gruppens signum. Det är det fortfarande och kommer nu inte minst till uttryck i de julsånger man ska bjuda på i föreställningen.

Även i de mer riviga rocklåtarna bjuds det också på stämsång i refrängerna.

– Men det blir inte bara julsånger och rock. Vi tänker också spexa lite på scenen, lovar Pecka Sundqvist.

Till våren tänker Ömse förverkliga sin dröm att spela in en egen skiva. Men innan dess ska bandet nu sprida julstämning först i Vigge och på annandag jul i Gillhovs kyrka.