Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyheden och Parkskolan tog hem DM-gulden

/
  • Krigsmålade Nyheden vann tjejklassen efter en säker 2–0-seger i finalen mot Prolympia.
  • Prolympia var långa stunder det bollförande laget i finalen mot Parkskolan – ändå var det de vitklädda ”parkarna” som kunde avgöra med ett ”golden goal”.

Skol-DM i fotboll på Lövsta blev en intensiv heldag: Första avspark 08.00 och sista avblåsning 18.28.
Men för en del slutade det inte där. Nyhedens tjejer fick fira DM-tecknet med att rusa till bilarna. 19.00 var det avspark i damtrean.

Annons

Skol-DM för högstadiet fyllde i går Lövsta med aktivitet från morgon till kväll, och ett lag som var med hela vägen var Nyhedens tjejer. I dagens sista match bärgade de DM-tecknet efter säkra 2–0 i finalen mot Prolympia.

Nyheden utmärkte sig inte bara genom att spela bra fotboll, lagets alla tjejer var dessutom utrustade med någon slags krigsmålning.

– Det var bara en rolig grej som nån kom på, säger Madeleine Forsberg.

Man skulle kunna tro att de valde att måla ansiktet helt svart för att skrämma motståndarna. Men skälet var enklare än så:

– Svart passar bra till rött.

hennes kompisar fick segerjubla klockan 18.28, men det gällde att klara av firande snabbt. 19.00 var det nämligen tänkt att tjejerna skulle finnas på plats på Hissmovallen för division 3-spel. Motståndare där: Frösö B där många av tjejerna spelade i Nyhedens semifinalmotståndarlag Östbergsskolan.

Man skulle tro att en sån dag kan ta knäcken på den mest inbitne fotbollsentusiasten ... icke sa nicke, enligt Madeleine:

– Det kan inte bli för mycket fotboll, säger hon.

I killarnas final vann Parkskolan och även där var det Prolympia som fick bita i det sura äpplet. Den finalen var en stenhård historia som gick till förlängning där Parkskolan gjorde det direkt avgörande målet. Prolympia hade innan dess visat upp ett mycket fint spel.

klart inte bara finalerna som bjöd på sevärd underhållning – tidigare under dagen hade zport.se:s utsände turen att få se ett riktigt drömmål i matchen mellan Vallaskolan och Ängsmon.

På ett inlägg från vänster lättade Vallaskolans Oskar Johnsson och dundrade in en cykelspark i äkta brasseklass.

– Nä faktiskt inte, jag har gjort något sånt mål tidigare, säger Oskar.

– Nej det är det inte, men bollen kom rätt och då kände jag att jag skulle försöka ... sen hinner man inte tänka så mycket, förklarar Oskar.

Årets skol-DM rymde 31 lag från sex av länets kommuner, totalt genomfördes 52 matcher.

Mer läsning

Annons