Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhetsåret 2016: Gubbpropp i Vasaloppet och fotbollsyra – ÖP listar årets mest lästa sportartiklar

År 2016 var året då Östersunds FK för första gången klev in i svensk fotbolls finrum. Premiärsäsongen i Allsvenskan för ÖFK har dominerat läsningen bland de sportintresserade och faktum är att få andra artiklar tar plats på listan.

1. Den allsvenska hemmapremiären mot AIK

Efter storstilat spel i första allsvenska matchen borta mot Hammarby, där ÖFK hyllades i flera medier, var förväntningarna stora när man senare tog emot Stockholmsklubben AIK på hemmaplan. Intresset var enormt och rapporteringen från den matchen, som dock slutade i förlust, var mest läst av alla sportariklar i år.

Direktrapportering: ÖFK förlorar hemmapremiären mot AIK

2. Jamal Blackmans rattfylla

Det blev stor uppståndelse när den till ÖFK inlånade Chelsea-målvakten Jamal Blackman åkte fast misstänkt för rattfylla. Saken blev nog inte heller bättre av att incidenten kom i efterdyningarna av en tung bortaförlust mot lokalrivalerna Sundsvall.

ÖFK-stjärna misstänks för rattfylla

3. Dansshowen på fotbollsgalan

ÖFK har länge haft rykte om sig att satsa mycket på kultur. Lokalt har de figurerat i flertalet sammanhang, däribland dans- och musikföreställningar. Under höstens fotbollsgala fick även hela Sverige ta del av det kulturarbete som görs inom klubben.

ÖFK inledde Fotbollsgalan med dansshow – se uppträdandet här

4. Supporterbrevet till Rachel Potter

Östersunds FK:s supporterförening Falkarna skrev i augusti ett öppet brev till tränaren Graham Potters fru Rachel. Brevet togs inte emot väl bara av henne, utan blev uppskattat av er läsare också.

Öppet brev till fru Potter

5. Fotbollssveriges hyllningar till ÖFK efter premiären mot Hammarby

Det blev 1-1 för ÖFK mot Hammarby i den första allsvenska match någonsin, men spelet dominerade man stora delar av matchen. Och reaktionerna dröjde inte. Många var överraskade av Östersunds sätt att spela, och bland annat sa kommentatorslegendaren Lasse Granqvist att "jag visste inte att man skulle få se Barcelona här i kväll".

ÖFK chockade fotbollseliten: "Östersund är här nu. Herrejävlar"

6. Gubbproppen i Vasaloppet

Skidåkarna Britta Johansson Norgren, Katerina Smutna och Lina Korsgren hade alla svårt att ta sig förbi de herråkare som låg bland de hundra främsta i Vasaloppet 2016. Svårigheterna kan ha kostat Britta Johansson Norgren segern i loppet. Sporten pratade med en av de herrar som var med i klungan och som tyckte att det var en självklarhet att kliva ur vägen för de snabbare damerna.

Han var med i klungan som stoppade damerna: "Är man inte bättre kan man flytta på sig"

7. Attacken på Aly Keita

Östersunds FK:s målvakt Aly Keita attackerades av en maskerad supporter under bortamatchen mot Jönköpings Södra i augusti. Efteråt följde en rad spekulationer om den 17-årige gärningsmannens motiv, och Svenska Spel inledde en utredning om matchfixning.

Efter skandalen och attacken på Aly Keita – Svenska Spel utreder misstänkt matchfixning

8. Jamie Hopcutts benbrott

Östersundsspelaren hade knappt hunnit bli varm på planen i matchen mot Hammarby innan det inträffade – han fick lämna planen med en skada som sedan visade sig vara en dubbel benfraktur.

Mardrömsbeskedet: Dubbel benfraktur för Jamie Hopcutt

9. Hemmavinsten mot Djurgården

Runt tusen djurgårdssupportrar hade letat sig till Östersund för att få se matchen mot ÖFK, och nog hoppades de på seger. Men Ken Sema ville annorlunda och frälste Östersund med ett frisparksmål.

Djurgården tände bengalerna för tidigt – Sema punkterade drömmen med kanonskott

10. Chelsea avböjde att kommentera Blackman

Jamal Blackman åkte fast misstänkt för rattfylla och sporten sökte febrilt en kommentar från den engelska klubben Chelsea, som han var utlånad från. När svaret väl kom var det det dock fåordigt...

Efter skandalen – nu svarar Chelsea: "Vi avböjer att kommentera"