Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykokad Alsenrevy i nybygge

Yohios okände bror Johejdu, följderna av privatiserad brandkår samt relationen mellan alsenbor och offerdalingar.

Det är några ämnen när ridån om några veckor går upp för Alsenrevyn anno 2013 i den totalrenoverade och utbyggda bygdegården som återinvigdes i juni.

– Merparten är nyskrivet, men vi återanvänder också några nummer från både Heimkoke och tidigare revyer, berättar revypappa Thord Larsson.

Aktörerna har i år tagit hjälp med scenografi och regi av Hans Werner, som genast ger handfasta tips när vi besöker ensemblen en av de söndagar då man repeterar.

Åtta föreställningar är inplanerade från premiären 9 november till finalen 23 november. Sammanlagt jobbar 40-talet personer med förberedelserna och ett 15-tal med själva föreställningen, varav sju står på scen.

Det blir trerätters och biljettförsäljningen pågår redan för fullt. Revyn fungerar som kitt för bygemenskapen och flertalet medverkande har varit med länge.

– Allt arbete är ideellt, vilket ger oss extra glöd. men alla är här för att vi har så roligt, konstaterar föreningsordföranden Mats Mathiasson, medan ljudet av en osannolik spelmansstämma svämmar ut i lokalen.

– Äsch, nu kom jag av mig, säger Fredrik Fors till pappa Ingvar. Bara att ta om igen, det är ju repetition.