Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykomlingen kryssar sig in riksdagen

Debutanten Kalle Olsson (S) är på väg att kryssas in i riksdagen. Personvalet gör att han snart kanske kan packa väskan och dra till Stockholm.

I riksdagsvalet var Kalle Olsson fjärde namn på Socialdemokraternas valsedel i Jämtland. Nu när personkryssen börjats räknas samman har han med god marginal passerat Gunnar Sandberg (S) och Lena Bäckelin (S). Och ligger bara knappa tjugo kryss efter toppnamnet Anna-Caren Sätherberg (S). Mycket talar för att han kniper en av de två riksdagsplatser som Socialdemokraterna i Jämtland har.

– Jag har inte följt räkningen i realtid. Det klarar inte mina nerver, säger Kalle Olsson.

Det är den första valrörelsen som Kalle Olsson genomför. Han är tjänstledig från sitt jobb som ledarskribent på Länstidningen och har redan gjort en raketkarriär i partiet, och tycker att valrörelsen varit en lärorik resa.

– Alla möten med människor har varit en fantastisk upplevelse i sig. Många roliga möten också. Jag har mött väljare som vill prata om helt andra saker än vad jag hade tänkt mig, till exempel minkarnas situation.

Men han tar inte ut någon seger i förskott.

– Väljarnas utslag ska vara slutgiltigt innan jag uttalar mig, säger han.

På tisdagskvällen har rösträknarna på länsstyrelsen i Östersund hunnit med 40 av 98 distrikt, och det slutgiltiga resultatet beräknas vara färdigt någon gång under de närmaste dagarna.

Kalle Olsson var bland annat socialdemokraterna i Östersunds förstaval till riksdagsvalet.

Läs och lyssna mer:

Lyssna på ÖP:s pod med Kalle Olsson här