Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyman femma i Sydsvenska

Trots en vandrande bakvagn på bilen skrällde Joakim Nyman med en femteplats totalt i Sydsvenska Rallyt.
– Det kan inte bli så mycket bättre, säger JMK-föraren.

Annons

Nyman, som låg sjua efter de inledande två specialsträckorna, avancerade alltså två placeringar under lördagen.

– Ja, vi var faktiskt bara en tiondel efter fjärdeplatsen, säger Joakim som hade dryga minuten fram till totalsegrande fjolårsvärldsmästaren P-G Andersson.

– Han var riktigt het på några sträckor, men på specialsträcka 9 som var en mil lång var vi faktiskt bara tre sekunder efter honom. Det känns som ett kvitto bara det, P-G har ju trots allt slagits med förare som Sebastian Loeb ganska nyligen.

förutsättningar med lösa vägbanor följde med även till lördagen, vilket tvingade Jocke Nyman och codrivern Bosse Holmstrand till viss försiktighet i ett annars ganska snabbt rally sett till sträckningen.

rullgrus nu och dessutom hade vi lite strul med bilen, som troligtvis touchade mot en jordbank tidigt under dagen. Bakändan vandrade och klev ur spåren ibland, men vi tittade till det vid sista servicen (SS 9) och därefter gjorde vi några riktiga kanontider.

– Det blev en viss omställning, jag fick ta med mig sladden in i kurvan istället för att som brukligt sladda så lite som möjligt.

Jocke Nyman slutade i och med dagens insats tvåa i den otrimmade 4WD-klassen efter P-G Andersson och drygade därmed ut SM-ledningen totalt.

– Ja, det blev en riktig kanonhelg. Inte minst med tanke på att vi vann den tredje deltävlingen i Mitsubishi Evo Challenge också.

dock tävlingsuppehåll fram till Jämtrallyt i juli, där Nyman sannolikt får starkast tänkbara motstånd.

– Det verkar som att Patrik Sandell kommer till start. Det ska bli riktigt roligt att få mäta krafterna med honom, säger Häggenåskillen.

Mer läsning

Annons