Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyman och Gregorsson nytt tränarpar i Frösö dam

Fredrik Gregorsson och Mattias Nyman blir nytt tränarpar för Frösöns damlag.
– Det känns otroligt roligt att träna ett damlag, säger Gregorsson.

Frösön är ett av tre länslag i division 2 mellersta Norrland. De övriga är Myssjö/Oviken och Ope 2, båda nykomlingar i serien.

– Tyvärr har Moliden dragit sig ur. Det innebär att det bara blir 16 matcher (nio lag). Jättetråkigt, säger Fredrik Gregorsson.

Desto gladare blir han när uppdraget i Frösön kommer på tal. Motivationen är hög inför att göra något riktigt bra.

– Både jag och Mattias kommer att sluta i herrlaget och satsa på damerna. Det var ett rätt enkelt beslut för mig och Mattias vill pröva på något nytt.

Har det till och med varit mer inspirerande än du trott att ta klivet över tiil att leda ett damlag?

– Ja, det måste jag säga. Det har varit otroligt roligt så här långt. Det är en bra grupp coh tjejerna har en mycket stark sammanhållning. Man får så mycker energi tillbaka som tränare.

I dagsläget ser Frösön ut att få ungefär samma trupp som i fjol. Julia Berg-Bring försvinner och Caroline Eckerdal tillkommer.

– Vi har några frågetecken, bland annat för Elin Åberg som jobbar på annan ort under vintern.

Hur högt Frösön ska sikta i år kommer att spikas senare i vinter.

– Det blir spelarna som själva får sätta målet, men jag och Mattias har ganska höga mål. Det vi kan säga är att serien blir mycket tuffare än i fjol. Två eller tre av lagen kommer närmast från division 1, berättar Fredrik Gregorsson.

Fotnot: Lagen i division 2 är Alnö, Bik, Frösö, Härnösand, Timrå, Långsele, M/O, Ope 2 och Remsle. Seriestart är 3 maj.