Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyman slutade två South Swedish Rally

Jocke Nyman och kartläsaren Bo Holmstrand, Jämtlands MK, slutade tvåa i sin klass och totalfyra i South Swedish Rally.

– Överlag är vi jättenöjda. Att komma i mål utan att behöva bryta och ta silver i en så här tuff tävling känns jätteskönt, säger Jocke.

Annons

De inledande sju sträckorna under fredagen innebar vissa problem för duon. En alldeles för mjuk fjädring på de två inledande sträckorna innebar ett rejält tidstapp.

Även under lördagens nio sträckor drabbades man av följdproblem

– På vissa sträckor har vi inte haft några bromsar alls, och tro det eller ej men även rallybilar behöver ha fungerande bromsar. Men när grejerna funkar som de ska så är vi med där uppe och vinner till och med några sträckor, berättar Nyman.

Man har gått igenom hela bromsystemet på Mitsubishin utan att hitta anledningen till problemet.

– Det finns olika teorier. En är att det är jag som åker för tufft och det är därför de blir för varmt i systemet. Men så här jag alltid kört och det är inte bara jag som kör en sån här bil.

Inför fortsättning med några mindre tävlingar söderut, med huvudmålet SM i Trollhättan i mitten av augusti, så ska man gå till djupet med problemet.

– Någonstans sitter det och det måste bara gå att fixa. Tidigare har vi inte haft tiden att testa riktigt, men nu ska vi ta tag i det här och prova lite olika varianter så vi kan komma ut till nästa tävling och visa att vi är riktigt konkurrensdugliga på den här nivån när grejerna funkar till hundra procent, slutar Jocke Nyman.

Segrare i Otrimmat 4WD, klass 1 blev Patrik Johansson, Wäxjö MS.