Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyskrivet av sex författare ikväll

Det blir bara bättre.
I ett par års tid har nu Författarcentrum Norr och Norrländska Litteratursällskapet ordnat föreläsningsserien "Sätt litteraturen på Jämtlandskartan".
Samtal och korta föredrag om lokala författarskap har varierats med just eget berättande och uppläsningar.

Ikväll upprepar man ett lyckat grepp från ifjol och låter sex författare läsa egna texter, två av dem återkommer från förra gången - NorrLitts ordförande Magnus Ottelid och föreningens förmedlare Theres Agdler, båda välkända för ÖP:s läsare.

Till dem sällar sig en av jämtskans banérförare - Berta Magnusson, författare och de senaste åren mest aktiv som dramatiker. De senaste åren har hon återkommande även publicerat dikter i ÖP.

Berta får sällskap av en av sina elever - Peter Lucas Erixon som strax före jul gav ut en ny diktsamling och som häromåret fick mycket uppmärksamhet för den utsökta romanen Silversnöret.

Infödd jämte är också Gunilla Johansson, dotter till Sven O Persson, som för några år sedan gav ut den mycket uppskattade romanen "Pojken...". Också Gunilla har publicerat nyskriven poesi i ÖP de senaste åren.

Slutligen medverkar Ann Sofie Sundholm, som för några år sedan gav ut den tjocka tänkeboken "Frågan är JA" med undertiteln "en facklitterär skönbok i inbildning". Även Ann-Sofie har medverkat vid NorrLitts tidigare arrangemang.

Magnus Ottelid har gett ut ett par romaner på Jengel och Theres Agdler har förutom ett stort antal krönikor i ÖP publicerat ett par romaner på eget förlag, senast.

Sist det begav sig tog stolarna slut, sannolikt blir även kvällens mölte välbesökt och ingen vet på förhand vad texterna kommer att innehålla.

Rubriken är "Kärlek och litteratur". Arrangemanget har stöd av Norrländska Litteratursällskapet, Länskulturen och Kulturrådet.

Torsdag 14 februari 19.00 Designcentrum.

Tomas Larsson tomas.larsson@op.se