Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nystartat företag vill ta över arbetsmarknadsenheten

Ett ny­startat lokalt företag har nu förklarat sig berett att överta den nedläggningshotade arbetsmarknadsenheten i Berg senast vid halvårsskiftet.
Erbjudandet välkomnas av kommunledningen.

– Det här är en mycket bra lösning eftersom alternativet varit en nedläggning, kommenterar kommunalrådet Lena Olsson (BE) den avsiktsförklaring som kommunen och det nya företaget Rehab i Berg AB offentliggjorde på fredagen.

Enligt denna gemensamma avsiktsförklaring ska ett övertagande kunna ske senast 30 juni.

informerat arbets-marknadsenhetens personal om våra planer att ta över verksamheten och samtliga anställda där. Det är glädjande att alla berörda parter ser mycket positivt på vårt koncept, säger Dan Östberg, styrelseordförande i Rehab i Berg.

– Vårt mål är att bygga upp länets bästa rehabiliteringsföretag i samarbete med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, landstinget och även våra grannkommuner.

– Tillsammans ska vi utveckla ett effektivt rehabiliteringsprogram för individer som tappat fotfästet på den ordinarie arbetsmarknaden, säger Dan Östberg.

man som ett led i rehabiliteringsarbetet ska fortsätta med de jobb som redan i dag utförs åt kommunen samt utveckla den kommersiella verksamhet som bedrivs genom olika former av tillverkning.

återstår efter den gemensamma avsiktsförklaringen är förhandlingar om de ekonomiska villkoren för ett övertagande.

– För alla inblandade parter hoppas vi på en snabb lösning, säger Dan Östberg som även vill ge kommunchefen BrittInger Stein-Öhrnell en eloge för engagemanget för en lösning så här långt.

– Hon har varit en viktig motor i det här arbetet, säger han.

bolaget blir Uno Jonsson, som driver företaget Jakops AB och tidigare ägare till verkstadsföretaget Hans Unos Zink AB.

Han äger dessutom redan den lokal där arbetsmarknadsenheten i dag har sin verksamhet.

– Vi har båda bred företagserfarenhet och är socialt engagerade. Vi hoppas nu kunna göra något bra av den här verksamheten och utveckla den, säger Dan Östberg som själv är politiker och ordförande i verksamhetsnämndens barn- och utbildningsutskott där han företräder Bergspartiet.