Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt avtalsbråk – på fredag kan elva kanaler försvinna från din tv

Är Kanal 5 din favoritkanal på tv? Eller brukar du titta mycket på Eurosport?
Nu riskerar 4,5 miljoner svenskar att förlora flera kanaler – eftersom Discovery Network och Com Hem/Boxer är oense om avtalet.

I ett pressmeddelande under tisdagen uppger Discovery Network att det förs samtal mellan parterna.

– Båda parter försöker komma fram till en lösning för fortsatt samarbete, men så här långt har vi inte lyckats nå ett nytt avtal, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i ett uttalande.

Om man inte har enats om ett nytt avtal vid midnatt den 31 augusti riskerar 4,5 miljoner svenska tv-tittare, som är kunder hos Com Hem eller Boxer, att bli utan ett flertal kanaler.

Det handlar om Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery ID, Discovery Science och Discovery World.

– ComHem/Boxer kontrollerar nära 51 procent av den svenska linjära TV-distributionen, och om våra kanaler försvinner från ComHem/Boxers plattformar drabbar det tittare, reklammarknaden och produktionsindustrin i landet. Vi känner därför ett ansvar att informera om situationen, säger Henriette Zeuchner.

Hon uppger att bolaget återkommer med mer information så snart det är möjligt.

Discovery Networks och Eurosport har sändningsrättigheterna till flera kommande sportsatsningar, däribland OS i Pyeongchang 2018.

Läs också: Klart: De sänder Östersunds FK:s matcher i Europa Leuage-gruppspelet