Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt band i stan släpper exklusiv singel

Cheap Winos. Så heter Östersunds kanske nyaste band med Micke Mojo och Björn Höglund i spetsen.
En singel släpps på lördag och redan nu finns en video ute på Youtube.

Bli inte allt för exalterade nu. Allt är för skojs skull.

– Det är inget riktigt band, det är bara en plojgrej, säger Björn Höglund.

Vi tar det från början. Björn Höglund, Johan Arveli och Mikael Lindqvist träffades i studion och drack några öl. Mikael Lindqvist hade en idé till en låt och de började skriva på den tillsammans. Den fick namnet "Sweet Jane" och de bestämde sig för att den skulle tillägnas baren Jane Doe. De bjöd in Micke Mojo att sjunga låten och de spelade in den i Gula Villan i Odenskog. Sedan frågade de ägarna av Jane Doe om de ville göra en grej av det hela.

– De nappade direkt. Grejen är den att Jane Doe är det enda stället i stan, förutom Jazzköket, som öppet fokuserar på musik. Vi tyckte att det är värt att premieras, säger Björn Höglund.

"Sweet Jane" släpps som vinylsingel och är tryck i ett par hundra exemplar. På lördag, i samband med att Jane Doe öppnar inför sommaren, är det releasefest för singeln. Cheap Winos medlemmar kommer finnas på plats för att signera skivor och vara dj:s. "Sweet Jane", vars video ligger ute på Youtube, kommer bara säljas på Jane Doe.