Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt beslut: Golfare, skidåkare och ryttare kan också få friskvårdsbidrag

Tar du ridlektioner, åker skidor eller spelar golf? Då kan du ha rätt till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare. Det står klart efter en ny dom i Högsta förvaltningsdomstolen.

I Sverige kan en arbetsgivare erbjuda sina anställda motions- och fritidsaktiviteter som är skattefria. Kravet är att aktiviteten måste erbjudas till hela personalstyrkan.

Golf, skidåkning och ridning har tidigare inte klassats som enklare form av motion, eftersom det i bland krävts dyrare utrusning. Dyrare sporter har alltså inte omfattats av friskvårdsbidraget, men i och med den nya domen ändras det.

"Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån", säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket i ett pressmeddelande.