Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt bluegrassband i årets Livekarusellen

11 lokala akter gör upp i årets upplaga av Livekarusellen. Nybildade Table of Nations hoppas på final.

Table of Nations bildades i höstas och spelar poppig bluegrass. Från att ha deltagit i flera olika band och konstellationer bestämde sig Martin Höög och en kompis för att göra något annat.

– Bluegrass är kul men vi ville ha med lite trummor och sådant. Vi började lira med några andra kompisar och helt plötsligt har vi bara halkat in på en massa spelningar, säger Martin Höög.

De sökte till Livekarusellen för att få spela ännu lite mer.

– Jag har varit med förut också med ett gammalt band och tyckte det var kul.

Martin Höög tror att deras chanser att få höga poäng i tävlingen är rätt så bra.

– Vi har lite unik stil och det är roligt att lyssna på oss, så jag tror nog att det ska kunna gå ganska bra. Jag hoppas att vi går vidare till distriktsfinalen i Sundsvall i alla fall.

24 januari är det dags för den första av tre deltävlingar i länet. Då är det Gamla Tingshuset som står som värd och de 11 banden och artisterna gör upp om värdefulla poäng som de sedan tar med sig vidare till nästa deltävling.

– Dels är det en jury som bedömer akterna men publiken får sätta poäng också. Poängen tar de med sig vidare och till slut räknar man ihop dem, säger Tony Arnqvist på Studiefrämjandets Jämtlandsavdelning.

Vid varje deltävling är det en ny jury. Andra deltävlingen är i Teaterfoajén på Storsjöteatern 14 februari, den tredje och sista på Storsjöteaterns studioscen 23 mars. Vid sista deltävlingen räknas poängen ihop och de två akter som fått högst poäng går vidare till distriktsfinalen.

Nytt för i år är att det arrangeras distriktsfinal tillsammans med Västernorrland.

– Förut hade vi en länsfinal och de som vann där gick direkt till riksfinalen. Nu skickar vi två band som får åka till Sundsvall och tävla med Västernorrlandsbanden om en plats i Riksfinalen, säger Tony Arnqvist.

Riksfinalen går av stapeln i Stockholm i maj.

Här kan du läsa mer om tävlingen.