Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt festivalsläpp - Icona Pop kommer till Åre Sessions

Icona Pop är klara för Åre Sessions. Den framgångsrika duon har slagit stort både i Sverige och utomlands. Singeln ”I love it” har sålts i över åtta miljoner exemplar och streamats över 400 miljoner gånger.

Den svenska DJ- och popduon Icona Pop hade ett händelserikt 2017 med singeln "Let you down" samt en rad hyllade tolkningar i Så Mycket Bättre.

Bakom framgångssagan står Aino Jawo och Caroline Hjelt som bildade Icona Pop 2009. Sedan dess har de levererat singel efter singel med trippelplatinum-säljande hiten ”I love it” med Charli XCX som satte ribban. Albumet Icona Pop släpptes 2012 och följdes upp av This is… Icona Pop året efter.

Sedan dess har duon medverkat i HBO-serien Girls och spelat live på bland annat Late Night with Jimmy Fallon, The Today Show, Good Morning America, Late Show with David Letterman, America’s Got Talent och Fredspriskonserten i Oslo, samt varit öppningsakt åt artister som Miley Cyrus, Katy Perry och One Direction.

Läs mer: Oskar Linnros till Åre Sessions - här är artisterna som är klara för festivalen

Samarbetet med Chicagoduon Louis The Child resulterade i singeln  ”Weekend” och genererade 4,5 miljoner streams bara i USA och framfördes live på Coachella. 

I fjol besökte Aino Jawo och Caroline Hjelt Åre och medverkade Fördomspoddens livepod under festivalen. Men i år intar de scenen som Icona Pop under Åre Sessions 27-28 april.

Läs även:

Jörgen lyfter fram asylsökande på "Contan" i Björnänge – "Det är inte bara en grumlig människa utan reflex på E14"

Rebecca & Fiona spelar på Timmerstugan - fyra nya artister klara för Åre Sessions