Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt guld till OS-hoppet Harlaut – vann X-games big air

Under natten mot söndagen tog OS-hoppet Henrik Harlaut  från Åre nytt guld i herrarnas big air på X-games i USA.

Freestylestjärnan hade sedan tidigare fyra guldmedaljer i X-games (2013, 2014, 2016 och 2017) och under natten mot söndagen, svensk tid, slutade han återigen överst på pallen i herrarnas big air-final i Aspen, Colorado.

Han knep guldmedaljen med 86 poäng, före norrmannen Øystein Bråten och James Wood från Storbritannien, som tog silver respektive brons.

Henrik Harlaut vann världscupen i big air den förra säsongen. Han är historisk med att ha flest X-games-guld i big air och han har fler guld än någon annan manlig skidåkare i en enda disciplin.

Freeskiingåkaren  är uttagen till OS i Pyeongchang 2018 för att tävla i slopestyle. Under OS i Pyeongchang i februari 2018 är det bara snowboard som får ställa upp i big air, men till nästa mästerskap blir det ändring på det. Under en kongress i Peru har Internationella olympiska kommittén beslutat att ta med big air även för freeskiingåkarna till OS i Peking 2022.

Harlaut vann i Colorado efter uppvisning: ”Extremt skönt”

► [+] Henrik Harlauts ovanliga OS-uppladdning – ingen snö på fyra månader: "Behövde vila"

OS-hoppet Harlaut har kapat karakteristiska frisyren: "Sparat dem i en skokartong"

Glädjebeskedet till Harluat och Tjäder – skidornas big air med i OS 2022