Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hopp vid Stora Helvetet

Efter att regiondirektören Anders Byström på tisdagen fick ett exklusivt möte med infrastrukturministern finns nytt hopp för järnvägen mot Norge vid Stora Helvetet.


Byström var i Stockholm under tisdagen på ett sedvanligt regiondirektörsmöte. Byström har sen tidigare uppvaktat infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) och dessutom länge velat träffa henne för att belysa situationen och vikten av att tågförbindelsen till Trondheim återupptas.
Under tisdagen lyckades Byström få till ett 45 minuter långt möte exklusivt med henne.
– Jag fick verkligen möjlighet att berätta vad det innebär om ingenting görs, säger Byström.
Arbetet med järnvägen kring Stora Helvetet fanns inte med i den nationella planen som presenterades tidigare. Nu, efter tisdagens möte, hoppas han att läget är annorlunda.
– Jag fick inga löften men ministern var väldigt förstående och hon visade sig vara väl insatt i frågan, säger Anders Byström.
– Dagens möte var väldigt bra för regionen och för regionförbundet. Jag har stora förhoppningar om att det nu blir ändringar i den nationella planen, säger Byström men avslutar samtidigt med en komplikation.
– Vi vet ännu inte vad reparationen av banvallen kommer att kosta.