Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kontrakt efter Lopez kanon

Nio poäng och ett 20-tal plusmål med tre matcher kvar att spela.

Nu vågar vi skriva att Östersunds FK spelar i superettan även 2014.

Matchen mot Örgryte var inte alls någon av ÖFK:s bästa för säsongen.

Hemmalaget hade svårt att sätta fart på bollen, trots publikstöd och det vana underlaget.

Thomas Boakye gav ÖFK ledningen efter en dryg kvart, hans femte mål för säsongen och det första sedan maj månad. Jamie Hopcutt var framspelare och hittade en framstormande samt misstänkt offsidestående Boakye vid bortre stolpen.

Örgrytes kvittering strax före paus kom rakt ur det blå. Plötsligt uppstod en lucka mellan backar och målvakt i ÖFK. Jonathan Azulay, inlånad från IFK Göteborg, slog in 1–1.

ÖFK:s spel gick i stå kvarten före paus och många skruvade oroligt på sig inför pauskaffet.

Ännu oroligare blev det efter paus, när ÖFK började mycket darrigt och Örgryte fick ett par kalaslägen. Azulay kunde ha gjort sitt andra när han blev ren i straffområdet, men Petter Augustsson klarade och ÖFK började snäppa upp spelet efter det.

– Vi behövde Petter och vi behövde lite tur. I dag hade vi båda, säger Graham Potter.

Segerskytt blev Eder Lopez som fick en fullträff med högerfoten från omkring 25 meter. Örgryteförsvaret blev passivt, lät honom ladda kanonen och med lite hjälp från en bortafot seglade bollen rakt upp i krysset.

En av årets vackraste fullträffar på arenan, fullt i klass med Alexis Mendiolas och Ammar Ahmeds bästa verk.

– Jag brukar kunna göra sådana mål på träning, säger den blyge målskytten Eder Lopez med ett leende.

Örgryte, i en allt mera desperat sits på nedflyttningsplats, kastade upp två backar i anfallen under slutminuterna. Inget hjälpte och ÖFK höll undan till en fullpoängare i en match som i mångt och mycket var en laginsats, trots Lopez kanonmål.

Efter lördagens matcher har ÖFK nio poäng och ett 20-tal plusmål till godo på Värnamo i bottenstriden. Allt talar därmed för att laget spelar superettanfotboll även 2014.