Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kryss för Ope

Ope fortsätter att plocka poäng i damettan. 2–2 mot Korsnäs sedan målvakten Ida Högberg och inhopparen Frida Andersson varit poängräddare. Andersson satte 2–2 i 91:a minuten.

Opes femte kryss på 17 matcher kom i en match som på många sätt liknade de övriga i serien. Ope saknar helt enkelt division 1-kvalitet. Det är tempofattigt, för många fundamentala misstag över hela banan och en total avsaknad av spetskomptens.

Den här gången räckte det ändå. Tacka unga målvakten Ida Högberg för det.

Hon svarade för en stormatch, med många snygga parader och utrusningar. Annars hade Korsnäs kunnat ha stängt matchen redan i halvtid.

– Ida räddade oss i hela första halvlek och i en kvart i andra. Sedan började vi att spela bättre och under den sista kvarten var det vi som hade betydligt fler målchanser, berättar tränaren Tomas Andersson.

Det skulle dock dröja till 91:a minuten innan Ope kom upp i likaläge. Dessförinnan hade Korsnäs gjort 1– och 2–0, innan Lena Lindström reducerat. Unga inhopparen Frida Andersson lyckades sedan sätta 2–2 på målvaktsretur efter skott från Pernilla Nilsson.

– Man kan inte annat än vara nöjd när man gör 2–2 på övertid. Men vi jobbade i alla fall hela vägen.

Ert nyförvärv från USA, Jillian Kinter, var inte alls speciellt bra – eller hur?

– Nej, men hon har bara gjort en träning och är jetleggad. Vi vet i alla fall att hon har näsa för mål.

Kinter – som är anfallare – saknade tempo och genombrottskraft, precis de egenskaper som hela Ope skriker efter under hela säsongen.

Faktum är att Anderssons lag behöver spelare i alla lagdelar, men det får bli en fråga för nästa års tränare. Årets säsong är redan körd och nu handlar det bara om att avsluta snyggt.