Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt ledarskap behövs för skolans skull

De senaste åren har S sparat 30 miljoner kronor på skolan i Östersund, detta trots att kommunen gått med stora vinster, 300 miljoner bara i år, och därmed rankas som den fjärde rikaste kommunen i Sverige.

S har gång efter annan sagt nej till de förslag M och FP gett för att utveckla och prioritera skolan de senaste åren.

Jag är 24 år. Jag har min egen skolgång i färskt minne och vet hur det kan gå när klasserna blir för stora, när elevhälsan inte finns till hands och när skolans framtid hänger i luften.

Då skapas de osynliga eleverna. Jag minns dem. Jag vet hur illa det kan gå för dem.

Barnen som inte märks av är oftast de barn som behöver mer uppmärksamhet. Barnen som behöver skolan och fritidsgården som en lugn hamn när hemmets trygghet sviker.

Eleverna som är rädda för att inte duga eller räcka till. Merparten av de jag har nämnt får inte rösta, men det är dem jag engagerar mig mest i politiskt eftersom de bär på framtiden.

Jag vill ge fritidsgårdarna 2 miljoner extra i budget, jag vill stärka elevråden på våra skolor så eleverna får mer inflytande över sin utbildning.

Jag vill införa mer entreprenörskap i utbildningen via Ung Företagsamhet, återstarta Hörselspåret, tillsätta fler karriärlärartjänster, fortsätta främja de bästa pedagogerna, införa en mer aktiv elevhälsa som jobbar nära eleverna, stärka det fria skolvalet, utveckla de kommunala skolorna så de blir konkurrenskraftiga och skapa en långsiktig kunskapsskola där alla elever blir sedda.

Det krävs en ny väg för skolan i Östersund. Det krävs ett ledarskap som lyssnar på eleverna, på lärarna/pedagogerna och som ser verkligheten de möter. En röst på mig och på Moderaterna kan göra detta möjligt.

Joel Nordkvist (M)

kandidat till kommunfullmäktige i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel