Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti har bildats i Bräcke

Nystartade partiet Landsbygdens framtid vill ha mera beslut och mer debatt i kommunfullmäktige.

– Nu är det ingen debatt alls, säger Barbro Norberg.

Landsbygdsfrågorna är det viktigaste för partiet som just har bildats. Landsbygd, miljö och stora beslut inom exempelvis äldreomsorg som rör många invånare är det som partiet ska koncentrera sig på.

Ett konkret förslag är att införa en pensionärspeng. Det ska vara en summa pengar som följer med en pensionerad som flyttar in från storstadskommuner till glesbygdskommuner.

En flytt som Barbro Norberg, partiets nyvalda ordförande, själv har gjort. Hon har återvänt till Bodsjöbygden efter närmare 30 år i Stockholmstrakten.

– Det är många unga som utbildas i länet, och sedan flyttar för att utbilda sig vidare, där många blir kvar, säger Barbro Norberg, som är biolog till yrket, som hon till viss del fortfarande arbetar som.

Hennes engagemang startade med nedläggningen av äldrekooperativet i Bodsjö. Kommunpolitiker lyssnade väldigt lite på medborgarna, enligt hennes uppfattning.

– Vi står varken till höger eller vänster, utan vi ska köra vårt eget race, säger Barbro Norberg.

Det snarlika Landsbygdspartiet oberoende har Bräckepartiet inget samband med.