Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt parti vill skapa debatt

Nedläggningen av kommunens särskilda boende på Bostugan i Hunge blev droppen. Det fick Barbro Norberg, 66, att starta det nya partiet Landsbygdens framtid i Bräcke. …– Nedläggningen var ett exempel på maktfullkomlighet, säger hon.

Besvikelsen på de styrande i Bräcke är tydlig när hon berättar om det nya partiet som nu gör sin första valrörelse.

– Det saknas en politisk debatt i Bräcke. Debatten är ju grundpelaren i en demokrati. Mest besviken är jag på oppositionen som är tyst och håller med de styrande Socialdemokraterna, säger Barbro Norberg.

Hon har tidigare bott i Stockholmstrakten men hade återvänt till Bodsjöbygden när kampen för Bostugan pågick som bäst i början av den här mandatperioden. Hon var en av många som då engagerade sig hårt för att Bostugan skulle få vara kvar som äldreboende.

– När Bostugan avvecklades gick man emot en hel bygd. Våra argument och en namninsamling med över 300 namn var ingenting värda. Så här vill vi inte ha det. Därför startades det nya partiet.

Barbro Norberg anser att det behövs en öppenhet och nytt debattklimat i kommunen.

– Vi vill lyfta fram frågorna som rör oss på landsbygden. Det gäller allt från miljö till skola och äldreomsorg. Vi vill ha en seriös debatt om dessa frågor och inte bli tagna på sängen och överkörda som i fallet med Bostugan, säger hon.

När Landsbygdens framtid i Bräcke nu går till val gör man det med med 12 namn. Barbro Norberg står högst upp på valsedeln.

– Jag tror säkert vi kommer in i fullmäktige. Sedan partiet bildades har vi fått mycket bra respons. Vi har också fått inviter om samarbete.

Vilket eller vilka partier vill ni samarbeta med om ni kommer in i fullmäktige?

– Vi vill inte binda oss utan kommer att stötta förslag vi tror är bra för vår kommun, säger Barbro Norberg.

---

På måndag kväll, 18.00, hålls en livesänd valdebatt på OP.se, där Bräckes politiker deltar. Läs mer här.