Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rekord när Gustavsson höll nollan igen

Jonas Gustavsson var rekordbra. Färjestads målvakt höll nollan igen när Skellefteå krossades med 6–0.

– Självklart är det kul att slå rekordet, men det är ännu roligare att vi vinner, sa Gustavsson efter överkörningen.

Skellefteåspelarna drömmer garanterat mardrömmar inför den fjärde semifinalen i Karlstad i morgon.

I ofattbara 3 timmar 42 minuter och 40 sekunder har Jonas Gustavsson hållit tätt under slutspelet. Så länge har ingen målvakt hållit tätt tidigare i slutspelshistorien. Tre av de timmarna har varit mot Skellefteå. Nio hela perioder.

Skellefteå hade ett antal chanser även den här gången men i Färjestadsmålet växte Gustavsson till ett stort spöke varje gång man kom i närheten.

Efter Brad Morans friläge i den första perioden hade Jonas Gustavsson slagit det tidigare rekordet i ishockeyns slutspel, sedan rök också rekordet för elitserien. Han verkar helt enkelt omöjlig att överlista just nu.

Att Skellefteå ska kunna vända ett underläge med 0–3 i matcher, för övrigt 0–14 i mål, är naturligtvis otänkbart.

Västerbottningarna har ett hett hjärta och ger aldrig upp, men kampen mot Färjestads hjärna och smarta spel klarar man inte. Värmlänningarna är en fulländad lagmaskin just nu, självförtroendet utan gräns och målvakten Jonas Gustavsson omöjlig att överlista. Segern var Färjestads 14:e raka, det säger allt.

semifinalen är det fördel Frölunda mot HV71.

Göteborgarna leder nu med 2–1 i matcher efter gårdagens seger med 3–1 på bortaplan.

Frölundas Fredrik Pettersson vände ensam underläge 0–1 till 2–1, med sina två mål på mindre än fem minuter i tredje perioden. (TT)