Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt rum för ro och bön på sjukhuset

Ett nytt rum för ro och bön har invigts på Östersunds sjukhus. Rummet heter Spectrum och har fasta installationer för kristendom, islam och buddhism.

Installationerna har gjorts i tre olika skåp och kan anpassas efter aktuell aktivitet. Här finns också ett konstverk som har gjorts av gamla glasögonlinser. Konstnären heter Kerstin Hedström.

Spectrum, som finns på plan fem på sjukhuset, invigdes på torsdagen av Harriet Jorderud (S), landstingsråd, och Björn Eriksson, landstingsdirektör.

– I det här huset föds barn och i det här huset dör människor. Det känns skönt att veta att vi har ett rum av tystnad och stillhet dit man kan gå för att hämta kraft, oavsett tro, sa Björn Eriksson.

Företrädare för olika trossamfund uttrycker uppskattning för att de fått vara med i arbetet med att utforma Spectrum. Här är mångfaldstanken framträdande.

– Det är en markering om att alla är välkomna och att alla är lika mycket värda. När människor möts skapar man förståelse för varandra, säger Kholod Mahmood, Islamiska föreningen i Östersund.