Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt skift på sågen

På sågverket i Hissmofors anställs flera personer som en följd av vad stormen Ivar innebar. Det är ett helgskift i schemat, och det handlar om unga personer. Dessa personer gick utan arbete tidigare.

Den här helgen startade ett nytt helgskift som ska hålla på ett par veckor på grund av det stora tryck som sågverken nu har. Norrskogs medlemmar vill så klart att de träd som fallit på deras marker ska skickas till sågen och förädlas.

– Jag tycker det här är ett bra jobb och jag trivs här, det är trevliga jobbarkompisar här också, säger Linn Lundh som jobbat på sågen tidigare.

Man behöver ingen speciell utbildning för att få ett jobb på sågen. All personal blir utbildad för sitt uppdrag av företaget.

– I sorteringsverket bör man ha koll på vad som är bra och vad som är dåligt virke, virkeskännedom. Kunderna har olika krav på virket de beställt, men det lär man sig snabbt, säger Per-Erik Runesson, som jobbat på sågen i snart 20 år.

All skog som föll under de blåsiga dagarna förra året måste hanteras och det är ju roligt att företaget kan hjälpa till med ett jobb.

– De flesta är ju ungdomar som inte har något jobb annars, avslutar Per-Erik Runesson.