Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt synsätt behövs i landstinget

Då länets befolkning blir äldre och ungdomarna färre ställer det stora krav på det landstingspolitiska ledarskapet.

 Kärvare ekonomiska förutsättningar, samtidigt som kraven på länets sjukvård ständigt ökar, kräver en politisk ledning som tar ansvar.

Det är alltså hög tid för ett nytt politiskt synsätt. Det politiska ledarskapet i landstinget, bör utifrån fakta och förutsättningar inrikta sig på att utveckla landstingets kärnuppgifter som är hälso- och sjukvård, detta måste således alltid prioriteras.

Majoritetens (och då främst S) misskötsel av landstingets ekonomi leder till underskott år efter år, vilket lett till att patientnära personal förbisetts både vad det gäller arbetsmiljö, fortbildning och löneutveckling. En felprioritering som påverkar patientsäkerheten.

Jag hoppas att länsborna i höstens landstingsval stänger dörren för fortsatt socialdemokratiskt huvudmannaskap. Det har inneburit ett enormt slöseri med skattemedel på ohederliga chefsavtal, resor och en överbyggd politisk och administrativ administration, till gagn för S-politikerna själva.

Mer information finns att läsa på hanswessen.blogspot.se.

Hans Wessén (M) kandidat i landstingsvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel