Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-barna firar 20 år

Ballonger, serpentiner, spagetti med köttfärssås och marängsviss. Med de beståndsdelarna kan det bara bli fest.

Annons

Under torsdagen firades det vilt på föräldrakooperativet Ö-barna på Norderön. Orsaken till firandet var att kooperativet funnits i 20 år ute på Norderön.

– Alla barnen var uppklädda, vi pyntade vår lokal och sen började firandet, säger Marcus Ljungh som har två barn bland Ö-barna.

Totalt finns där i dag 12 förskolebarn och tre barn som är fritidsbarn. Just nu finns plats för flera barn men inte länge till.

– Både i går och i dag har två familjer varit hos oss, så de lediga platserna kan vara slut, säger Marcus Bergh.

Fördelen med kooperativet Ö-barna är flera.

– Högs prioriterar jag lugnet och naturen, men även det faktum att det är ett kooperativ är viktigt. Alla har stor inblick i verksamheten och stort inflytande vad gäller att kunna påverka verksamheten, säger Bergh.

Varje termin förväntas varje familj att ställa upp och jobba på kooperativet vid fyra till sex tillfällen. Då ingår de i den ordinarie personalstyrkan som omfattas av fem anställda.

På lördag fortsätter firandet.

– På kvällen kommer musikgruppen Öbarna hit. De var med då kooperativet startade. De var här då vi firade 10 år och de kommer även i nu till vårt 20-års jubiléum, säger Jessica Loveblad som är ordförande i föräldrakooperativet.

Firandet har med andra ord bara börjat.

Annons