Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Oacceptabel" smäll för Jämtland

Jämtland Baskets coach Torbjörn Gehrke var rasande på sitt lag efter genomklappningen i tredje perioden borta mot Luleå.
– Mina spelare viker ner sig. Det är oacceptabelt, dundrade han.

Annons

Då hade han och alla vi andra 1 558 på läktaren fått se Luleå spöa Jämtland med 97-71 och där "tåget gick" ett par minuter in i tredje perioden av fyra.

Innan dess hängde Jämtland med riktigt bra. Och hade det inte varit för ett antal missar under egen korg, missade skott framåt och några tappade bollar, hade Jämtland rent av kunnat ge Luleå en fight så långt.

– Ursäkter, vi har alltid ursäkter, men med ursäkter vinns inga basketmatcher och inte ens unga, svenska spelare kan få komma undan med ursäkter hur länge som helst, var Gehrkes kommentar om det som hände just i tredje perioden.

Elva poängs underläge blev snabbt 14 som växte till 15 innan Gehrke tog timeout i förhoppning om att bromsa raset.

Det hjälpte inte. Inför sista tio minuterna blev underläget 26 poäng, naturligtvis en helt omöjlig marginal att plocka in.

– Unga svenska spelare som ges chansen match efter match, som här i mitt lag, måste ta större ansvar. Våga, visa mod och stå upp i stället för att tappa ansiktet, som skedde här i kväll, fortsatte en mycket besviken Gehrke.

I ärlighetens namn kan vi väl parallellt konstatera att Luleå var ett par klasser bättre. Att det i sig under sekvenser av matchen fick Jämtland att framstå som, om inte nybörjare, så nästan.

När spelare som Haukur Pålsson, Alexandrous Sigkounas, Jaraun Burrows och Alex Wesby showade som mest, framstod Jämtland som det lag de faktiskt är: I början av uppbyggnadsfasen som kollektiv betraktat.

Sen går det kräva betydligt mer av vissa. Inte minst Andreas Person, som tycks ha svårt att leva upp till sin roll som viktig speluppläggare. Eller för den delen även Andreas Karlsson, som varit med ett tag och borde kunna bättre.

Mattias Markusson var ändå en frisk fläkt, men fler än han måste upp ett par snäpp om det här fortsättningsvis ska kunna ta fart ordentligt för Jämtland Basket.