Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oanständigt av byfanatikerna

Kommunerna står inför radikala sparkrav och obehagliga beslut. Starka politiker behövs som törs ta beslut och hantera ekonomin.

Det trista är alla som i sin iver att försvara sin by inte bryr sig om hur det ser ut i kommunen som helhet, eller ens hur det ser ut i grannbyn.

De skäller på politiker och alla som inte tycker som de själva, ja till och med på byns medlemmar som inte håller med i byfanatismen på grund av att till exempel skolan har för få elever, eller att biblioteket för en tynandetillvaro.

Vår familj har barn och i vår kommun finns åtta skolor inom 20 kilometers omkrets, flera av dem för små för att erbjuda bra och allsidig utbildning.

Biblioteken har dessutom i vår snabba utveckling blivit otidsenliga. Dagens teknik gör att böcker går att låna/boka via kommunens huvudbibliotek för leverans i brevlådan. Ja, det finns till och med bokbuss (som går att utvidga.)

Dessutom använder skolungdomarna idag nätet allt mer för skolarbetet i stället för biblioteket.

Politiker kritiseras varje dag i samhället, och så måste det få vara, men vi behöver folk som orkar med politiska uppdrag och ta aktivt samhällsansvar. Vi måste därför även ifrågasätta mångaav byfanatikernas metoder och trångsyntas aggressiva kritik av politiker som många gånger blir direkta personangrepp.

Bypolitiken är alldeles för ofta onyanserat aggressiv och därmed destruktiv.

Att försvara ett litet bybibliotek när vi har problem att finansiera sjukvård och gamla blir bara oanständigt.

Eftertänksam byinvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel