Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBK klarade kvalplatsen

Trots förlust borta mot Vilhelmina kunde Östersunds BK dra en lättnades suck då de tog sista den kvalplatsen mot nordallsvenskan på bättre poängdifferens.

ÖBK hade inför den sista serieomgången andraplatsen i tabellen - som innebar direktplats till nordallsvenskan. Men med två bortamatcher på lördagen krävdes två segrar för att behålla den positionen.

Det började bra, med klar seger mot jumbolaget Rebel. Men mot Vilhelmina blev det förlust, där Vilhelminalagets två segrar gjorde att laget klättrade upp på tredje plats, medan ÖBK slutar fyra, där Sollefteålaget Laxen fick bita i det sura äpplet då de slutar femma, på samma poäng men sämre poängdifferens än ÖBK.

Östersundslaget måste nu besegra Jonsta i extrakvalet i början på maj (som spelas på neutral plan). Vid seger väntar då en avgörande match om den allsvenska platsen mot vinnaren i mötet Vilhelmina och BK Flash.