Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBK kunde inte knyta ihop säcken

ÖBK hade segern inom räckhåll men föll ihop i sista omgången.
Det blev oavgjort hemma mot Vilhelmina i södra Nordallsvenskan.
– Det hade räckt med ett bord för att vinna. Därför känns det riktigt surt, säger Patrik Skoglund.

Annons

Östersunds bowlingklubb har tappat en hel del tunga namn inför årets säsong, men inledningen lovar ändå gott. Innan lördagens match löd facit två segrar och en förlust. Och mot Vilhelmina såg ÖBK ut fortsätta bygga på den positiva trenden. Ledning med 6–4 efter två omgångar följt av hela 1836 poäng i tredje omgången, vilket gav ledning med 10–5 inför fjärde och sista omgången.

Detta efter bra spel av flera i laget, inte minst Göran Grape – bäst av alla denna dag med 907 poäng.

– Han har det i ryggmärgen och spelade riktigt bra, berömmer Skoglund.

Men i den sista omgången fick samtliga par (man spelar två mot två) stryk av Vilhelmina som därmed tog in fem poäng och kvitterade matchen till 10–10.

– Jag vet inte om vi trodde att det var klart inför sista omgången, men vi tappade i alla fall fokus som det såg ut, säger Patrik Skoglund.

– Det hade räckt med en seger i sista omgången så hade vi vunnit matchen. Det ska vi klara av på hemmaplan, fortsätter han.

Östersund har nu fem poäng och placerar sig på en andraplats (av sex lag) i tabellen.

– Vi siktar på att komma topp tre och få kvala uppåt. Och med tanke på att vi har tappat många bra spelare inför den här säsongen får vi ändå vara nöjd med inledningen, säger Skoglund.

Kval är alltså målsättningen – men inte att gå upp.

– Vi har inte resurser till att gå upp i Elitserien. Det finns inte på kartan i dagsläget, säger Skoglund.