Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖBS damer tar uppehåll

Östersunds BS flaggar för ett uppehåll med damlaget.
Studier, skador och spelare som flyttat har decimerat truppen kraftigt.

Efter fjolårets trassel med den konstfrusna anläggningen vid Östersund Arena har ÖBS sett fram emot vinterns bandysäsong.

På seniorsidan är det dock bara herrarna som kommer att ha lag i seriespel.

På ÖBS facebooksida har man under dagen informerat om att damerna drar sig ur allsvenskan.

"Inför säsongen 2014-2015 har den redan antalsmässigt ringa truppen decimerats så mycket att ÖBS drar tillbaka sin anmälan till årets damallsvenska. Långtidsskador på flera spelare, universitetsstudier och utlandsjobb innebär att damerna reducerats till tio spelare", står det.

– Det är tråkigt. Men jag tvivlar inte på att vi kommer att komma tillbaka, säger ordförande Mats Portinson till Sporten.

Anledningen till optimism är främst att ÖBS knutit ett samarbete med Härnösand som gör att de spelare som fortfarande är aktuella ändå ska kunna finnas kvar i Östersund på sikt.

Under säsongen kommer de att spela matcher med Härnösand, också i damallsvenskan, men träna i Östersund.

– Vi har haft samarbete med Härnösand tidigare och det här är en lösning som alla parter är nöjda med. Tjejerna får träna här, men spelar matcher med Härnösand och kan bli stommen för nästa damlag, säger Mats Portinson.

ÖBS hoppas att det som i dag är klubbens flicklag ska kunna fylla på och vara en betydande del av seniorlaget inom några år.

– Närmast är det flickor 14-laget som är aktuellt.

Herrlaget startar division 1-spelet 9 november med bortamatch mot Selånger.

– Där har vi en trupp som inte är så stor antalsmässigt, men som nog är lite vassare än i fjol. Vi jobbar också med att få in ytterligare några intressanta nyförvärv, säger Mats Portinson.Längre text med kommentarer följer.